حجت الاسلام والمسلمین محمد مقیسه در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری «حوزه» در تهران، با تاکید بر لزوم تبیین جایگاه امام زمان(عج) در قرآن، گفت: خداوند در سوره بقره می فرماید «الّذین یؤمنون بالغیب...»، در بحارالانوار از غیب به قیام حضرت حجت(عج) تعبیر شده. باید توجه داشته باشیم که ایمان به غیب در اثر اعمال عبادی ایجاد میشود و باید باور کنیم، تا در جوّ اعمال عبادی قرار نگیریم، نیروی عقل در ما شکوفا نخواهد شد!
وی افزود: خداوند علاوه بر حواس ظاهری در باطن هر انسانی ابزاری چون وجدان، عقل و فطرت قرار داده و از همین رو یکی از امتیازهای انسان نسبت به حیوانات نیروی عقل و قدرت تفکر می باشد. امتیاز مومن نسبت به کافر نیز تعقل است، چرا که مومن و کافر در تفکر اشتراک دارند اما کافر فاقد عقل سالم می باشد. به همین جهت مؤمن عاقل به غیب ایمان دارد و لازمه رشد و به کمال رسیدن عقلش این است که در فضای عبادی و الهی قرار گیرد.
این محقق حوزوی ادامه داد: نقش قوه عاقله در دستیابی انسان به معرفت حضرت حجت(عج) و اهل بیت(ع) بسیار موثر و حائز اهمیت است و به دنبال کسب معرفت، محبت اهل بیت(ع) و امام زمان(عج) در وجود آدمی نهادینه می شود و این محبت، منجر به اطاعت و تبعیت محض از دستورات الهی می گردد.
وی تصریح کرد: منتظر واقعی باید همه این خصوصیات را داشته باشد و با اطاعت از امام زمان(عج) و تعهد به انجام واجبات و دوری از محرمات، موجبات رضایت و خشنودی حضرت را فراهم کند.
حجت الاسلام مقیسه در پایان با تاکید بر مراقبت مؤمنین از دین و ایمان شان در آخرالزمان، گفت: ما باید از امام زمان(عج) طلب کمک و یاری کنیم تا در راه ایشان و اهل بیت(ع) ثابت قدم بمانیم.
وی تاکید کرد: باید شوق و اشتیاق به وجود حضرت را در بین مردم ترویج کنیم تا سبک زندگی خود را براساس اندیشه های مهدوی تغییر دهند و از هرگونه تجملات و اسراف پرهیز کنند. باید با پرداخت حق امام زمان(عج) همچون خمس و دادن صدقه، هم توفیق درک محبت حضرت را داشته باشیم و هم برای سلامتی ایشان دعا کنیم و از خدا بخواهیم تا إن شاءالله ما را جزو یاران، دوستان و شیعیان صادق حضرت مهدی(عج) قرار دهد.